آشنایی با دورنمای بازار فرش از دستاوردهای برگزاری دوره آموزشی در جهاد دانشگاهی گیلان
ایسنا/گیلان یک پیشران بافت فرش دست باف در گیلان گفت: در دوره های آموزشی جهاد دانشگاهی دورنمای بازار فرش به فرش بافان معرفی شد و با مشکلات فضای کسب و کار و بازارهای رقابتی فرش نیز آشنا شدند.
فاطمه میرجعفری در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه بافت فرش میتواند درآمد بسیار خوبی را نصیب فرش بافان ما کند، گفت: برخی از دختران و زنان گیلانی علاقه زیادی برای ورود به عرصه بافت فرش دارند و آموزشگاه های فنی و حرفه ای از ۱۴ سال سن تا بالای ۵۰ سال هنر جوی متقاضی برای یادگیری بافت فرش دست باف دارند.
وی افزود: بافندگان فرش گیلانی فرش های بسیار باکیفیتی تولید میکنند و حمایت از این قشر میتواند آنان را تشویق کند که فرش بیشتری ببافند.
میرجعفری، گرانی مواد اولیه بافت فرش را یکی از مشکلات فرش بافان عنوان کرد و ادامه داد: در سال های اخیر هزینه تمام شده فرش برای فرش بافان چهار برابر شده است و باید تدابیر لازم برای رفع این مشکل اندیشیده شود.
وی با بیان اینکه بافندگان فرش دست باف گیلان هم فرش بزرگ پارچه و هم فرش کوچک پارچه میبافند گفت: بافت تابلو فرش نیز در بین بافندگان رایج است.
میرجعفری در خصوص اشباع بودن فرش دست باف تصریح کرد: بازار تابلو فرش دست باف اصلا اشباع نیست، بلکه فقط تابلو فرشهای بیکیفیت هستند که خریدار ندارند و برخی از تابلو فرشها به دلیل تکراری بودن در بازار بر دست فروشندگان مانده است.
وی خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی گیلان در رشت به عنوان پیشران ما را دعوت کرد و با برگزاری دوره کسب و کار اطلاعات بسیار خوبی را در اختیار ما گذاشت.
این پیشران بافت فرش دست باف در گیلان گفت: در این دوره آموزشی در حوزه مدیریتی همچنان پیگیر دورههای بیشتر کسب و کار هستم زیرا کمک موثری به ما کرده است.
مقالات دیگر: قالیشویی لواسان
میرجعفری ادامه داد: در دورههایی که جهاد دانشگاهی برگزار کرد، دورنمای بازار فرش را به ما معرفی کرد و با مشکلات مشکلات فضای کسب و کار، بازارهای رقابتی فرش، افراد رقابتی بیشتر آشنا شدیم و در شناخت حوزه کاری مان دانش خوبی کسب کردیم.
وی گفت: ضروری است بافندگان فرش دست باف با چگونگی رفتار با مدیران و حقوق خود آشنا شوند و بر اساس حطیههای علمی رشد کنند و جهاد دانشگاهی در این خصوص گامهای اساسی برداشته است.